Belevingsvlucht Lelystad Airport

Op woensdag 30 mei heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een zogenaamde belevingsvlucht van de vliegroutes Lelystad Airport georganiseerd. Dit gebeurde op verzoek van bewoners en andere betrokkenen. De toekomstige vliegroutes van en naar Lelystad Airport zijn gevlogen. De belevingsvlucht geeft een idee hoeveel geluid een vliegtuig maakt langs de nieuwe routes. De vlucht is niet bedoeld om het besluit rondom Lelystad Airport te herzien. Kijk hier voor informatie.

Geluidsmetingen

Één vlucht geeft niet zo’n goed beeld van de hinder. Dat komt doordat mensen hinder heel anders kunnen ervaren als er iedere dag meerdere vliegtuigen over komen vliegen. Ook de tijden van de vluchten spelen een rol. Er zijn op twee locaties in Wageningen geluidsmetingen verricht. De resultaten kunt u nalezen in deze rapportage.

Later komt er een breder onderzoek dat we samen met de provincie opzetten. Dat noemen we het monitoringsprogramma. De resultaten komen hier te staan.

Meer informatie

Wilt u meer weten over wat de gemeente tot nu toe al gedaan heeft? Lees dan hier  verder.