Direct naar de content

De gemeenteraad wil graag met u in gesprek!

Gepubliceerd op:

Een aantal maanden geleden hebben inwoners, raadsleden, collegeleden en ambtenaren de zogenoemde ‘Quick Scan lokale democratie van Wageningen(Externe link) ’ gemaakt. Dit is een ‘foto’ van hoe de lokale democratie er volgens de deelnemers nu uitziet. Na de zomer wil de gemeenteraad concreet met een aantal punten uit het rapport aan de slag:

  • Verbeteren van de website van de gemeenteraad

    De website van de gemeenteraad(Externe link) wordt verbeterd zodat informatie sneller en makkelijker gevonden wordt. Bijvoorbeeld waarover de gemeenteraad binnenkort een besluit neemt. Of hoe u met raadsleden in contact kunt komen en waar u met uw vragen en opmerkingen terecht kunt.

  • De raad wil graag met u in gesprek

    Na de zomer zoekt de raad u op tijdens een wekelijkse marktdag. Ook zijn raadsleden meer aanwezig bij evenementen in Wageningen om met u in gesprek te gaan. Speelt er een belangrijk onderwerp in uw wijk waarover de raad een besluit moet nemen, dan komt zij naar u toe. Via de Stad Wageningen en het raadsinformatiesysteem(Externe link) wordt aangekondigd waar en wanneer raadsleden aanwezig zijn om met u in gesprek te gaan.

Heeft u zelf ideeën of adviezen hoe de gemeenteraad nog meer en beter met u in gesprek kan komen, dan horen wij die graag! Deze kunt u mailen naar raadsgriffie@wageningen.nl

Inwonersberaad

Een andere actie die uit de Quick Scan naar voren kwam, is de wens om een inwonersberaad te organiseren. Een inwonersberaad is een groep gelote inwoners die samen aan de slag gaat met belangrijke vragen rondom een bepaald thema. De wens voor een inwonersberaad leefde ook al langer bij een aantal andere inwoners.

In de zomer wordt gewerkt aan een Plan van Aanpak voor de inhoud, organisatie en uitvoering van een inwonersberaad in Wageningen in 2025. De gemeenteraad bespreekt dit Plan van Aanpak in het najaar en besluit dan ook of het inwonersberaad definitief wel of niet doorgaat. Wij houden u op de hoogte!