Direct naar de content

Onderhoudsronde voor Wageningse bomen

Gepubliceerd op:

Gemeente Wageningen is een groene gemeente, met veel bomen. De bomen vormen een belangrijk onderdeel van Wageningen. Ze geven schaduw en verkoeling op warme dagen en maken de lucht schoon. Ze bieden plek voor allerlei insecten en vogels.

Bomen veilig houden

Bomen in de stad en boven wegen moeten veilig zijn. U wilt zich veilig voelen als u onder de bomen door loopt. En verkeer moet goed onder de bomen door kunnen rijden. Daarom is het belangrijk dat we de bomen onderhouden, ondersteunen en, bij risico, kappen. Flier Boomspecialisten voert dit werk voor de gemeente Wageningen uit.

Hoe gaan we dat aanpakken?

Er werken meerdere teams tegelijk aan een fase van deze klus. Zo gaan ze snel door uw straat, buurt of wijk. Flier snoeit met elektrische motorzagen (minder herrie en minder co2-uitstoot) en hybride hoogwerkers. U zult de hoogwerkers dus regelmatig aan een laadpaal zien staan. De takken leggen ze op hopen langs de weg, waarna de trekker met versnipperaar ze komt ophalen. Dat ophalen kan soms een paar dagen duren. Dat komt omdat de trekker zo efficiënt mogelijk rijdt en dus alleen voor meerdere hopen tegelijk komt.

Verkeersoverlast

Bij het snoeien van bomen boven de weg sluiten we soms (een deel van) een fietspad of weg af. Fiets of rij alstublieft niet door de afzettingen heen. De kans is groot dat een boomspecialist net een tak afzaagt. We willen graag dat u veilig en ongeschonden aankomt op de plek van uw bestemming.

De overlast is vaak maar van korte duur en tijdelijk. Doordat de uitvoerder van boom naar boom gaat en de afzetting meebeweegt. Verkeershinder, zoals het afsluiten van wegen, ziet u op Google Maps. Als u uw route plant, kunt u hier rekening mee kunt houden.

Hebben we tijdelijk parkeerplaatsen in wijken nodig, of is er bijzondere verkeersoverlast in een straat? Dan sturen we u van tevoren een bewonersbrief. Daarin informeren we u over de werkzaamheden en wat u kunt doen om zo min mogelijk overlast te ervaren.

Planning

  • In week 36 en 37: snoeien we in de Nijenoordallee tussen Mansholtlaan en Mondriaanlaan
  • In week 37 snoeien we bij de meest recente aanplant en vervangen boompalen en gietranden in de wijk Nieuw Kortenoord
  • Tot eind 2024: Gemeentebreed kappen van bomen. Op de bomenkaart(Externe link) leest u om welke bomen het gaat.
  • Tot eind 2024: Snoeien van bomen in Rayon C. Op de bomenkaart(Externe link) leest u wat er precies in Rayon C valt (zoals Wageningen-Hoog en buitengebied).

Hebt u algemene vragen over boomonderhoud? Deze stelt u aan de gemeente. Hebt u een klacht of melding over de werkzaamheden aan de uitvoerder? Hier(Externe link) vindt u meer informatie. Of neem contact op met Alexander Flier van Flier Boomspecialisten. Bel naar (0318) 65 48 55 of mail naar info@flierboomspecialisten.nl.

Meer informatie over hoe de gemeente Wageningen haar bomen onderhoudt vindt u op de pagina onderhoud van gemeentebomen.