Direct naar de content

Start aanleg fase 2 Churchillweg als fietsstraat

Gepubliceerd op:

Vanaf week 42, half oktober, werkt aannemer Hoornstra Infrabouw aan de aanleg van de fietsstraat in de Churchillweg. De verwachting is dat het werk in mei 2025 klaar is.

Wat gaan we doen?

De gemeente gaat een herinrichting doen aan de straat. De Churchillweg wordt ingericht als een fietsstraat. Het werk is geknipt in twee fases. We starten met de deel 1: hoek Hoevestein – Churchillweg tot en met de Kennedyweg. Daarna starten we met deel 2: vanaf de Kennedyweg tot aan het kruispunt Nijenoord Allee. Anders dan bij het eerste stuk van de Churchillweg gaan we de riolering niet vervangen.

Uiteraard is de planning mede afhankelijk van het weer. Bij onwerkbaar weer en onvoorziene werkzaamheden zullen aanpassingen nodig zijn, waardoor het werk langer gaat duren dan voorzien.

Op deze afbeelding ziet u het werkgebied. Fase 1 en fase 2 zijn aangegeven met een streep.

Bereikbaarheid

Uw huis is tijdelijk slechter bereikbaar. Hulpdiensten, zoals brandweer en de ambulance, kunnen uw woning wel altijd bereiken. Tijdens de werkzaamheden kunt u geen gebruik maken van de rijbaan en de parkeerplaatsen in het werkvak. Uw auto kunt u parkeren in een straat in de buurt. Zorg dat uw auto altijd netjes geparkeerd staat in verband met de bereikbaarheid van hulpdiensten. We proberen de voetpaden langs de Churchillweg open te houden voor voetgangers. De omleidingsroutes voor fietsen en auto’s staan met borden aangegeven.

Uw en onze veiligheid

Wij vragen u om in de periode van de werkzaamheden extra op te letten. Houd kinderen uit de buurt van de machines en vrachtauto’s om ongelukken te voorkomen. Laat afzettingen staan voor de veiligheid van andere weggebruikers.

Vragen

Aannemer Hoornstra Infrabouw voert deze werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente. Heeft u vragen? Neem dan contact op met omgevingsmanager Manja Buijen via Manja@Hoornstra-Infrabouw.nl. U kunt ook terecht bij het informatiecentrum op de Churchillweg 152 (de oude snackbar De Driesprong).

BouwApp

Wilt u informatie ontvangen over de wegwerkzaamheden of bent u benieuwd naar de planning? Download dan de BouwApp op uw mobiele telefoon. Daarvoor kunt u de QR-code gebruiken of zoeken in uw app store. Zoek in de app naar ‘Werkzaamheden Churchillweg’. U kunt het overzicht van de werkzaamheden aan de Churchillweg(Externe link) ook online vinden.