Direct naar de content

Weet u de lokbus of het pand met drugsafval te vinden?

Gepubliceerd op:

Om op een ludieke manier aandacht te vragen voor de gevaren en signalen van drugscriminaliteit, nodigen we inwoners uit om op zoek te gaan naar onze drugs lokbus en een drugspand ergens in de gemeente Wageningen.

Nieuw initiatief

In het verleden hebben politie en gemeente vaker lokauto’s ingezet om drugscriminaliteit zichtbaar te maken, maar nog nooit is dit op deze interactieve manier gedaan. Van woensdag 23 oktober tot en met zondag 27 oktober roepen we inwoners op om de lokbus en het drugspand te vinden. In beide locaties zijn spullen te zien die vaak worden gebruikt door drugscriminelen.

Scan de QR-code

Zowel de bus als het pand zijn voorzien van een sticker met daarop een QR-code. Vindt u de bus of het pand, dan kunt u de QR-code scannen en uw gegevens achterlaten via een online formulier. Onder de vinders verloten we twee cadeaubonnen van €25,- per stuk. De winnaars worden persoonlijk geïnformeerd.

Herkent u de signalen van drugscriminaliteit?

Schuilt er in u een echte speurneus? Start dan met speuren en ga op zoek naar de lokbus en het pand in de gemeente Wageningen!

Waarom dit initiatief?

Drugscriminelen gebruiken vaak grote bestelbussen om drugsafval uit labs te vervoeren, en voor opslaglocaties worden panden gebruikt. Uit onderzoek blijkt dat vooral grote witte bestelbussen vaak worden ingezet. Met de lokbus en het drugspand willen we inwoners bewust maken van de signalen van drugscriminaliteit. Dit kan immers ook in de eigen buurt voorkomen.

Daarnaast roepen we inwoners op om échte verdachte signalen te melden. Bij spoed belt u 112. Is er geen spoed, dan belt u 0900-8844 of meldt u anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl(Externe link) .